top of page

Wat ?

Dit plan geeft een overzicht van de speciaalzaken voor duurzame voeding en kleding

Het gaat om winkels op het grondgebied van Leuven die (bijna) uitsluitend duurzame voeding en/of kleding verkopen. Voor speciaalzaken die duurzame voeding verkopen, gaat het om winkels die niet alleen voeding voor verbruik ter plaatse serveren.

Een speciale categorie zijn de afhaalpunten van speciaalzaken voor duurzame voeding en kleding. Daar kan je alleen terecht als je vooraf een bestelling plaatste.

 

Vind je elders in Leuven dan geen duurzame voeding of kleding?

Toch wel. Een assortiment duurzame voeding of kleding vind je bv. ook in Leuvense grootwarenhuizen, grote kledingketens, horecazaken, webshops… Met dit plan beperken we ons echter tot de zaken waarvan (zo goed als) het volledige aanbod voeding en/of kleding duurzaam is.

 

Duurzame voeding…

is voeding die rekening houdt met de huidige wereldwijde voedingsbehoeften zonder de voldoening van de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen. Met andere woorden, voeding is duurzaam indien ze verantwoord is op ecologisch, economisch en sociaal vlak, van productie tot consumptie. Het gaat ons zowel om fairtradeproducten uit het zuiden als duurzame voedingsproducten van bij ons.

 

Duurzame kleding…

is kleding uit biovezel (minimaal), kleding uit fair trade biokatoen (beter), ecologisch en sociaal duurzame kleding met keurmerk (veel beter), kleding die aan sociale en/of ecologische criteria beantwoordt maar zonder keurmerk (een vertrouwenskwestie) en tweedehandskleding.

bottom of page